logoru

Республика Молдова Кишинев ул. Пушкина 44

Главная   Новости   О Союзе   События   Контакты   Форум
ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR FILIALEI NORD A UNIUNII ARHITECŢILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA    
 

 

 

La 18 mai anul current, în mun. Bălţi şi-a desfăşurat lucrările Adunărea Generală a membrilor Filialei Nord a UA din RM, care a făcut bilanţul activităţii structurii teritoriale în cauză în perioada ultimilor 5 ani, a trasat sarcinile filialei pentru următoarea perioadă şi a ales organelle sale de conducere noi (preşedintele şi membrii Consiliului Administrativ).

       În raportul prezentat la adunare au fost menţionate şi unele reuşite ale formaţiunii teritoriale, printre ele numărîndu-se şi: creşterea numerică a componenţei filialei cu 4 noi membri (astăzi numărînd 32); unul din membri a fost decorat cu medalia “Meritul Civic”; trei – au fost menţionaţi cu Diploma Guvernului RM; Filiala Nord a încheiat în 2016 un contract de colaborare cu Filiala Iaşi a Uniunii Arhitecţilor din România; membrii Filialei au vernisat expoziţia portretelor de creaţie a 18 colegi la Iaşi ( în luna aprilie 2016) şi în mun. Bălţi (în luna septembrie a acelaşi an); în 2 numere ale revistei arhitecţilor din Iaşi “REPERE” au fost publicate articole semnate de către membrii Filialei Nord; numele colegului nostru răposat în 2012 - fost architect-şef al raionului Edineţ dl.Petru Bradu îl poartă o stradă din central rational, iar arhitectului-şef al rl. Ocniţa dl. Igor Groppa i sa conferit în 2015 titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Ocniţa; proiectele a doi colegi din filială, care au participat anul trecut la concursul celui mai bun proiect al anului 2016 au fost apreciate cu diplomele respective de premianţi ai anului 2016 de către UA din RM.

       De rind cu succesele menţionate, membrii Adunării Generale au scos la iveală şi unele reserve în activitatea sa, luăndu-şi drept sarcina sa primordială întru înlăturarea lor. În funcţia de preşedinte al Filialei Nord pentru următoarea perioadă a fost ales cu votul unanim al celor prezenţi dl. Boris Griţunic, iar membri ai Consiliul Administrativ domnii: Anatolie Cecan, Anatolie Gîscă, Valeriu Lazari şi Ion Golovatîi.

       Prezent la Adunarea Generală, domnul Iurie Povar, preşedintele UA din RM, a menţionat activitatea Filialei Nord drept exemplu demn de urmat de către colegii noştri din alte regiuni ale ţării.

       Ăn cadrul Adunării Generale au fost discutate şi unile probleme ce ţin de activitatea organelor locale de arhitectură şi instituţiilor de proiectare în condiţiile schimbării cadrului legal şi normative din ţară.

       La Adunarea Generală a Filialei Nord au mai participat: dnii Vlad Modîrcă (vicepreşedinte al UA) , Ion Pascal – preşedintele Comisiei de Cenzori a UA; arhitecţii-şefi ai oraşelor Orhei, Ungheni, Drochia, Edineţ, Donduşeni, Teleneşti, Sîngerei, Făleşti; raioanelor Soroca, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Glodeni, Rîşcani, Donduşeni, Drochia, Făleşti, Sîngerei, , Teleneşti, Ungheni; conducătorii întreprinderilor de proiectare din mun. Bălţi (6), raioanele Rîşcani, Briceni, Edineţ, Ocniţa şi Floreşti,

       Filiala Nord a Uniunii Arhitecţilor din RM a fost înfiinţată la 20 martie 2003, avîdu-l ca preşedinte neschimat pînă în prezent pe dl. Boris Griţunic

DESCHIDEREA ADUNĂRII GENERALE

DISCURSUL PREŞEDINTELUI FILIALEI NORD   dl. BORIS GRIŢUNIC

DISCURSUL PREŞEDINTELUI UNIUNII ARHITECŢILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA dl. IURIE POVAR

 

SEGVENŢĂ DE LA ADUNARE GENERALĂ.

 

SEGVENŢĂ DE LA ADUNAREA GENERALĂ

 

SEGVENŢĂ DE LA ADUNAREA GENERALĂ

 

SEGVENŢĂ DE LA ADUNAREA GENERALĂ

 

FOTOGRAFIE COMUNĂ A PARTICIPANŢILOR LA ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR FILIALEI NORD

 

 

 
   
 
 

Союз Архитекторов Республики Молдова - 2018

Top